Stiri

Masinile Anului, clasamentul Top Gear

De 18 decembrie 2013No Comments

Sfarsitul fiecarui an este de obicei momentul in care lumea auto premiaza cele mai bune masini. Cele mai prestigioase publicatii de pe piata auto ofera anual premii unor modele, care devin, in opinia lor sau conform voturilor oferite de publicul lor, cele mai bune masini din anul ce sta sa se termine.

Acelasi lucru il face si brandul Top Gear, care a ales in postura de “masina anului” la diverse categorii urmatoarele modele: McLaren P1, Jaguar F-Type, Land Rover Range Rover Sport si Rolls-Royce Wraith.

Dupa cum usor se poate observa, toate sunt britanice. Acelasi lucru il fac si nemtii de la Auto Bild, care premiaza cu precadere in postura de masina anului modele nemtesti. Nationalismul din jurnalismul auto nu mai este un secret pentru nimeni. Fiecare publicatie isi apara industria nationala cand vine vorba de acordarea unor premii.

 

Top Gear a crezut de cuviinta ca la categoria supercaruri P1 este peste Porsche 918 sau mai ales LaFerrari. Aceeasi logica au aplicat-o cand a venit vorba sa compare F-Type cu rivalii sai din segmentul cabrio. Range Rover Sport n-a avut rival la SUV-uri iar din pleiada de Mercedes-Benz SLS AMG Black, S-Class, Porsche 911 GT3, BMW i3 ori Ferrari 458 Speciale, „cea mai placuta masina a anului” a fost aleasa Ford Fiesta ST, un model extrem de popular in Marea Britanie. 

Share

Leave a Reply

5 − two =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373