Stiri

Masinile autonome Google au depasit 10 milioane de mile pe drumurile publice

De 22 octombrie 2018No Comments


Waymo, divizia de teste a vehiculelor autonome de la Google, anunta ca a parcurs peste 10 milioane de mile pe drumurile publice cu vehiculele autonome aflate in flota sa.

Prototipurile Waymo intreprind teste cu masinile care se coduc singure in 25 de orase ale SUA, in state precum California, Arizona sau Michigan. Cele mai mari metropole unde vehiculele Google au licenta de testare sunt San Francisco si Los Angeles.

John Krafcik, seful Waymo, spune ca pe langa drumurile publice, compania testeaza intensiv condusul autonom pe simulatoare special create, ajungandu-se deja la 7 milioane de mile parcurse in acest regim. In cadrul acestor teste simulate, masinile autonome sunt puse in situatii limita care pot aparea in viata reala si, mai mult, sunt create scenarii mult mai dificile decat cele intalnite in mod normal pe drumurile publice.

Obiectivul Waymo este de a lansa o flota de vehicule autonome pe drumurile publice din Statele Unite ale Americii. In acest moment, compania tech opereaza un program pilot prin care 400 de participanti pot accesa curse cu vehiculele autonome Waymo in zona orasului Phoenix. Urmatorul pas dorit de companie ar fi sa extinda acest program la nivelul intregii tari.

Share

Leave a Reply

8 + six =