Stiri

Masinile autonome si cadrul legal

De 15 aprilie 2013No Comments

Aparitia masinii autonome va crea necesitatea nasterii unui cadrul legal care stabileasca exact modul de functionare, raspunderea si implicatiile tehnologice.

Vehiculele autonome sunt inca in stadiul studiului si al testelor. Insa realitatea unui transport in care masinile pot fi conduse de un software nu este departe si va deveni posibila in anii ce urmeaza.

Pentru a introduce masinile autonome in traficul real este nevoie de o legislatie care sa permita acest lucru, scopul lor fiind sa reduca numarul de accidente. Un studiu arata ca dupa tigari, masinile reprezinta al doilea cel mai periculos produs de pe piata, din cauza implicarii factorului uman.

O legislatie a masinilor autonome se impune datorita implicarilor majore pe care o astfel de tehnologie o are.Companiile care vor produce astfel de masini vor dori mai intai sa se puna la adapost de problemele juridice care ar putea fi generate.

In primul rand, software-ul va fi sigiliat pentru a nu putea fi alterat sau modificat de catre utilizator. Insa tehnologia masinilor autonome mai presupune multe alte pericole. Cum oamenii impart drumurile publice cu masinile autonome, se pune problema responsabilitatii in cazul unui accident. 

Legea va trebui sa prevada ce se intampla in cazul unui interactiuni dintre un sofer si o masina autonoma condusa de un robot sau cine va fi responsabil pentru accidentele rutiere in cazul in care masina condusa de un robot provoaca pagube.

Share

Leave a Reply

9 + 2 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373