Stiri

Mazda, acuzata ca a trisat testele de consum si emisii in Japonia

De 9 august 2018No Comments

Liga producatorilor auto acuzati de teste de emisii in neregula se mareste cu un nou nume de top venit din industria auto japoneza: Mazda.

UPDATE: In urma solicitarii Ministerului Infrastructurii, Transporturilor si Turismului (MLIT) din Japonia trimise producatorilor auto japonezi pe 9 iulie 2018, din cauza sesizarii unor practici de testare frauduloase la alte companii, Mazda Motor Corporation a transmis un raport spre MLIT despre rezultatele unei investigatii a testarii pe baza de mostre, pentru consum si emisii, in timpul inspectiei finale a autovehiculelor.

Investigatia a vizat ciclurile de testare JC08 si WLTC, iar rezultatele raportului sunt:

  • Nu exista alterarea improprie sau falsificarea datelor de test in niciunul dintre modurile de testare.
  • Au fost identificate date de test care contin erori de monitorizare a vitezei* in 72 de cazuri din 1.472 de vehicule testate conform metodologiei JC08. Compania a identificat doua posibile motive pentru aceste erori. In primul rând, sistemul nu a fost programat sa invalideze automat rezultatele când apare o eroare de monitorizare a vitezei. In al doilea rând, procedurile de test au lasat determinarea erorilor de monitorizare a vitezei la latitudinea fiecarui inspector.
  • Toate datele de test au fost reexaminate si rezultatele arata ca nu exista niciun efect asupra specificatiilor de consum sau de emisii. Nu s-au identificat astfel de cazuri in procedura de testare WLTC.

 

De data aceasta, Mazda este acuzata ca a trisat la testele de emisii si consum ale modelelor sale. Potrivit publicatiei Nikkei Asian Review, Mazda a realizat o serie de teste pe anumite exemplare atent selectionate in procesul de control al calitatii.

Producatorul din Hiroshima este investigat astfel de guvernul de la Tokyo, care va publica in curand datele rapoartelor. In aceeasi situatie se regaseste si Suzuki, iar marcile Nissan si Subaru au recunoscut recent incalcarea procedurilor legale.

Testele de emisii si consum luate in vizor de autoritatile nipone, speta sub care a intrat si Mazda, sunt aplicabile doar pentru Japonia.

Share

Leave a Reply

three × 1 =