Stiri

Mazda aduce doua SUV-uri noi in Europa, plus MX-30 range extender

De 7 octombrie 2021No Comments

Mazda Motor Corporation a confirmat introducerea a doua noi SUV-uri in Europa, in urmatorii doi ani. Este vorba despre CX-60 si CX-80, primul oferind cinci locuri, iar al doilea sapte locuri. Acestea vor avea versiuni plug-in hybrid, cu motoare pe benzina, combinate cu un motor electric. Noua generatie de motoare cu benzina Skyactiv-X, cu sase cilindri in linie si motorul diesel Skyactiv-D vor fi, de asemenea, introduse in combinatie cu un sistem mild hybrid de 48V, care combina o putere ridicata cu performante ecologice excelente.

In acelasi timp, noile SUV-uri de clasa mare CX-70 si CX-90 impreuna cu mai micul CX-50 vor fi lansate in SUA si pe alte piete non-europene. Noile modele europene, Mazda CX-60 si Mazda CX-80, vor duce la cresterea vanzarilor pe termen mediu si lung, avand in vederea cresterea constanta a segmentului SUV.

In plus, in prima jumatate a anului 2022, va fi prezentata o versiune range extender a primului model electric Mazda, MX-30, care va utiliza ca generator motorul rotativ Mazda. In jurul anului 2025, compania va introduce o serie de produse noi pe o noua platforma dedicata masinilor electrice. O data cu lansarea acestor modele, Mazda va face pasi importanti in procesul de a se electrifica in intregime gama pana in 2030.

Share