Stiri

Mazda continua dezvoltarea motorului rotativ

De 18 septembrie 2015No Comments

mazda-rotary_653

Chiar daca ultimul model echipat cu acest tip de motor a fost scos din fabtricatie in 2011, inginerii Mazda nu au renuntat complet la acest proiect si cauta in continuare solutii pentru a-l readuce in oferta.

In urma cu patru ani, modelul RX-8 era scoas din fabricatie si o data cu el si singurul motor Wankel de pe piata. Schimbarea normelor de poluare ar fi insemnat o investitie masiva pentru Mazda in modernizare, insa vanzarile slabe ale sportivei RX-8 au determinat scoaterea acestuia din productie.

Boss-ul Mada, Masamichi Kogai, a declarat la salonul auto de la Frankfurt ca nu a renuntat la acesta tehnologie si ca inginerii lucreaza la o versiune care sa poata concura direct cu motoarele clasice.

Daca va ajunge pe piata, noul motor Wankel ar trebui sa produca cel putin 300 CP, insa compania japoneza a declarat ca nu intentioneaza sa resusciteze numele RX. Asta inseamna ca am putea vedea o versiune MX-5 adaptata pentru a folosi acest motor, sau Mazda ne pregateste un concept nou de masina sport ce va aduce pe piata o noua denumire.

Share

Leave a Reply

sixteen − seven =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373