Stiri

Mazda creste productia la transmisiile SKYACTIV

De 3 iulie 2013No Comments

Mazda Motor Corporation a anunţat că are în plan creşterea capacităţii de producţie pentru transmisiile SKYACTIV, atât automate, cât şi manuale, în cadrul uzinei Hofu, din Japonia, prefectura Yamaguchi. Capacitatea de producţie, aflată momentan la 750.000 de unităţi pe an, va creşte la 1.140.000 de unităţi în iulie 2014 ca răspuns la vânzările în creştere ale modelelor SKYACTIV.

Iniţiativa presupune adăugarea de noi utilaje şi linii de asamblare într-o locaţie de producţie situată în districtul Nakanoseki. Pregătirile vor începe mai târziu luna aceasta prin instalarea echipamentelor de producţie necesare. Mazda îşi propune să înceapă operaţiunile în iulie 2014.

Ieri a avut loc şi o ceremonie de semnare a înţelegerii pentru creşterea capacităţii de producţie la Primăria Hofu. Printre participanţi s-a numărat Nariaki Uchida, Director Executiv şi Manager General la uzina Mazda de la Hofu, Masato Matsuura, primarul oraşului Hofu şi Susumu Kimura din partea Departamentului de Comerţ şi Industrie al Prefecturii Yamaguchi.

Nariaki Uchida a declarat: “Operaţiunile au început în districtul Nakanoseki în decembrie 1981, iar acum această locaţie reprezintă principala fabrică de transmisii Mazda. Aici fabricăm cutii de viteze SKYACTIV pentru Mazda CX-5, care a fost aleasă Maşina Anului în Japonia anul trecut, şi pentru modelul nostru de referinţă Mazda6. În continuare Mazda şi-a luat angajamentul de a livra vehicule care integrează tehnologia SKYACTIV către cât mai mulţi clienţi şi de a contribui la dezvoltarea prefecturii Yamaguchi şi a oraşului Hofu.”

Mazda îşi consolidează structura de producţie pentru a-şi atinge scopul de a obţine vânzări globale de 1,7 milioane de vehicule anual până în anul fiscal 2015-2016. 80% dintre aceste vehicule vor integra tehnologia SKYACTIV. Mazda mai are în plan construcţia unei noi fabrici de transmisii în Thailanda, care va avea o capacitate anuală de 400.000 de unităţi. Este estimat ca operaţiunile la noua fabrică să înceapă în prima jumătate a anului fiscal 2015-2016.

Share

Leave a Reply

18 − eight =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373