Stiri

Mazda CX-5 primeste un update pentru 2022

De 15 septembrie 2021septembrie 16th, 2021No Comments
; ; ; ; ;

CX-5, cel mai mare SUV din gama europeana Mazda, se va prezenta anul viitor cu un facelift exterior discret, ce consta, printre altele, intr-un calandru restilizat, cu un aspect tridimensional mai pronuntat. Atat farurile, cat si stopurile au fost redesenate, in vremea ce culoarea masinii din fotografiile de presa este nou introdusa si se numeste Zircon Sand.

Vor fi disponibile trei niveluri de echipare, Newground (axata pe functionalitate), Homura (privilegiaza aspectul sportiv) si Takumi Plus (cea  mai luxoasa din gama), toate avand in serie jante de 19 inci, o linie particulara de finisaje exterioare si interioare, cu cromatici si materiale diferite.

In habitaclu a fost prevazuta o zona pentru incarcarea wireless a telefonului, iar in cazul portbagajului, podeaua si bara de protectie spate sunt acum la acelasi nivel pentru a facilita incarcarea. Modelele Newground au, de asemenea, o pardoseala de portbagaj cu o parte rezistenta la apa pentru articolele umede sau murdare. 

In ceea ce priveste gama de sisteme ADAS, aceasta include acum si Cruise & Traffic Support (CTS), care ajuta la reducerea oboselii soferului asistand la acceleratie, frane si directionarea volanului atunci cand vehiculul este blocat in trafic.

Modelul cu facelift va avea si Mazda Intelligent Drive select (Mi-Drive), care ii permite soferului sa selecteze dintre mai multe moduri de rulare, iar in cazul versiunilor i-Activ AWD exista in continuare programul Off-Road. S-au facut imbunatatiri si in ceea ce priveste suspensia, condortul oferit de scaune, iar zgomotul de rulare a fost, de asemenea, redus, in special atunci cand se circula pe suprafete mai proaste calitativ. Mazda CX-5 este unul dintre modelele de baza in Europa, reprezentand 21% din vanzarile anuale ale companiei pe batranul continent.

Share