HighlightStiri

Mazda este primul constructor auto care s-a alaturat eFuel Alliance

De 7 februarie 2021No Comments

Mazda a devenit primul producator auto care s-a alaturat eFuel Alliance. Aceasta  reuneste organizatii care sprijina obiectivul stabilirii si promovarii e-combustibililor (combustibili obtinuti prin utilizarea energiei electrice regenerabile) neutri in CO2 si a hidrogenului ca elemente care contribuie credibil si real la reducerea emisiilor in sectorul transporturilor.

Impreuna cu eFuel Alliance si membrii sai, Mazda va sprijini implementarea unui mecanism care sa tina seama de contributia combustibililor regenerabili si cu emisii reduse de carbon pentru reducerea emisiilor produse de autoturisme si va contribui la procesul decizional acum ca UE revizuieste legislatia privind clima.

In pozitia de prim producator care s-a alaturat aliantei, Wojciech Halarewicz, vicepresedinte Comunicare si afaceri publice la Mazda Motor Europe GmbH a spus: „Ca industrie, trebuie sa reducem emisiile cat mai mult posibil. Si pentru a face acest lucru nu trebuie sa ignoram nici o ruta disponibila. Emisiile de gaze cu efect de sera si schimbarile climatice sunt, prin natura lor, o problema globala si complexa care necesita o abordare integrata. toate sectoarele si industriile trebuie sa isi joace rolul si, mai presus de toate, trebuie sa aiba posibilitatea de a impartasi optiunile pozitive care ating obiectivele climatice.”

Mazda a fost intotdeauna un sustinator puternic al unei abordari cu solutii multiple, care combina diferite tehnologii, ca cel mai bun mod de a reduce emisiile. Electrificarea este un pilon cheie in cadrul strategiei cu mai multe solutii si pana in 2030 toate vehiculele Mazda vor fi electrificate. Cu toate acestea, multe vehicule vor continua sa aiba un motor cu ardere interna.

Share