Stiri

Mazda imbunatateste motorul Skyactiv-X

De 12 februarie 2021No Comments

Motorul Mazda Skyactiv-X SPCCI (aprindere prin compresie controlata cu scanteie) de 2 litri a fost imbunatatit pentru a genera o putere suplimentara de 6 CP si un plus de 16 Nm. Ca rezultat, puterea maxima a crescut la 186 CP / 6.000 rpm iar cuplul maxim ajunge la 240 Nm / 4.000 rpm. Exista, de asemenea, o imbunatatire a consumului, care a fost redus cu 0,4 l/100 km.

Aceste imbunatatiri, atat in ceea ce priveste puterea, cat si eficienta, au fost realizate prin ajustarea raportului de compresie de la 16.3: 1 la 15.0: 1. Modificarile includ optimizarea controlului combustiei, modificarea arhitecturii pistoanelor si actualizarea software-ului Mazda Mild-Hybrid. acest lucru nu numai ca are ca rezultat o zona de combustie eficienta mai larga, dar ofera si o stabilitate mai mare a aprinderii, reducand in continuare riscul deja foarte scazut de autoaprindere sau preaprindere neasteptata din cauza diferentelor de calitate a combustibilului din diferite piete.

Versiunile Skyactiv-X reprezinta in prezent aproximativ 40% din vanzarile europene Mazda3 si CX-30. Pentru 2021, motorul pe benzina Skyactiv-X de 2.0 litri este disponibil cu o transmisie manuala Skyactiv-MT cu sase trepte sau automata Skyactiv-Drive cu sase rapoarte. Mazda CX-30 Skyactiv-X poate fi echipata si cy tractiune integrala i-activ AWD.

Share