Stiri

Mazda introduce Apple Car Play si Android Auto

De 18 iulie 2018No Comments

Mazda va oferi o actualizare optionala pentru toate modelele noi echipate cu sistemul MZD Connect. Acesta le va permite clientilor care detin un telefon iPhone sa utilizeze Apple CarPlay si sa acceseze telefonul, sa trimita mesaje, sa asculte Apple Music si sa navigheze cu Apple Maps cu ajutorul Siri sau al sistemului MZD Connect, toate in miscare dar in siguranta. Android Auto va fi disponibil, de asemenea, ca un update optional, si va oferi o gama similara de optiuni pentru clienti cu telefoane pe baza de Android.

Totodata, posesorii automobilelor Mazda existente care sunt echipate cu sistemul multimedia MZD Connect vor putea beneficia de Apple CarPlay si Android Auto.

Odata conectat la MZD Connect prin intermediul unui port USB sau prin Bluetooth, Apple CarPlay poate fi operat cu ajutorul butonului rotativ Mazda HMI Commander si, cand vehiculul este stationar, prin intermediul ecranului tactil. Conectat in mod similar, Android Auto poate fi controlat doar prin intermediul butonului rotativ.

Exista flexibilitate totala pentru a comuta intre Apple CarPlay si sistemul propriu Mazda. Pentru siguranta, CarPlay foloseste Siri pentru a citi mesajele primite prin WhatsApp si iMessage. Android Auto foloseste Google Voice User Interface pentru a control un set similar de functii si ofera o tehnologie de navigatie imbunatatita cu mai multe puncte de interes (POI), actualizari constante ale hartii si alte functii aditionale.

Update-ul, atat hardware, cat si software, va fi disponibil optional, pe modele noi, dar si pe cele existente dotate cu MZD Connect, incepand cu 6 august 2018.

Share

Leave a Reply

one × one =