Stiri

Mazda MX-30 a obtinut cinci stele la testele Euro NCAP

De 13 noiembrie 2020No Comments

Mazda MX-30 a primit numarul maxim de cinci stele la cele mai recente teste EuroNCAP, cu un punctaj de 91% pentru protectia adultilor si 87% a copiilor pasageri. 

Punctaj maxim a fost obtinut la testele de impact lateral si la testele ce implica pasageri copii de 6 si 10 ani, atat pentru impactul frontal, cat si lateral. Dupa Mazda6 din 2018 si Mazda3 si CX-30 anul trecut, aceasta este a patra Mazda care a obtinut un rating general de cinci stele in conformitate cu noile criterii Euro NCAP, mai stricte.

Mazda MX-30 s-a comportat excelent la toate cele patru categorii de teste Euro NCAP: Pasager adult – 91%, Pasager copil – 87%, Pieton – 68% si asistenta de siguranta – 73%. Un element de design extrem de important al modelului este dat de usile Freestyle, o legatura istorica cu Mazda RX-8 din 2003. Aceasta solutie nu afecteaza negativ siguranta.

De fapt, „analiza elementului deformat de la testul frontal a indicat ca structura MX-30 nu prezinta un risc ridicat pentru ocupantii unui vehicul implicat intr-un eveniment cu impact frontal”, au spus oficialii EuroNCAP.

Share