Stiri

Mazda MX-5 a stabilit un nou record mondial

De 17 iunie 2013No Comments

Mazda a reusit sa doboare un nou record mondial Guinness Book of World RecordsTM in timpul evenimentului MAX-5 2013 desfasurat pe 15 iunie, la Lelystad, Olanda. 683 Mazda MX-5 au fost conduse in coloana pe drumurile din jurul centrului de teste RDW din Lelystad, formand cea mai lunga parada de modele Mazda aflate in miscare. 1450 de participanti au contribuit la tentativa de record, care l-a doborat pe cel existent pentru “cea mai lunga parada de modele Mazda” – 459 Mazda MX-5 – acesta fiind stabilit in Essen, Germania, in 2010.

Parada de MX-5, desfasurata intr-un peisaj fascinant, a avut in frunte o versiune spectaculoasa MX-5, modelul de curse a celei de-a treia generatii, avandu-l la volan pe prezentatorul TV olandez Allard Kalff, iar pe locul din dreapta pe Jeff Guyton, Presedinte si CEO Mazda Motor Europe. Mai tarziu, dupa doborarea recordului, Guyton a primit certificatul oficial, oferit de juratul Guinness World RecordsTM Pravin Pate.

Pe parcursul evenimentul MAX-5 2013, Centrul de Teste RDW din Lelystad a fost dedicat in intregime marcii japoneze si experientei Mazda. Activitatile au inclus demonstratii ale pilotilor Cupei Ribank Mazda MaX5 si ale modelului Mazda3 20B cu 3 rotoare detinut de familia belgiana de piloti Van Herck. Participantii au avut, de asemenea, oportunitatea sa testeze noua tehnologie Mazda i-ACTIVESENSE pe circuit sau sa se distreze intr-unul dintre simulatoarele de curse. Toate modelele Mazda SKYACTIV au fost la dispozitia celor interesati de un drive test, iar vizitatorii au putut beneficia de o revizie gratuita pentru roadsterele proprii. In urma unei expozitii cu cele mai frumoase MX-5-uri prezente, premiul pentru cel mai frumos si mai autentic Mazda MX-5 al zilei a fost inmanat lui Ludo Vander Vliet from Duffel (Belgia). Premiul doi i-a revenit lui Maarten Tuiten from Almelo (Olanda), urmat de Pieter Staat from Meteren (Olanda) care a ocupat locul trei in cadrul concursului.

La sfarsitul zilei, aproximativ 250 de masini prezente s-au alaturat pentru a forma cel mai mare drive-in cinema din Europa. Inainte de difuzare, spectatorii au fost rugati sa aleaga dintre trei filme prin actionarea claxonului pentru a vota filmul preferat. Cel mai “rasunator” vot a fost pentru filmul Arbitrage cu Richard Gere in rol principal.

Share

Leave a Reply

18 − eleven =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373