MotorsportStiri

Mazda renunta la legendarul circuit Laguna Seca

De 21 decembrie 2017No Comments

O lunga relatie in lumea motorsportului este pe cale sa se termine. Dupa 31 martie 2018, legendarul circuit Mazda Raceway Laguna Seca nu va mai purta acest nume.

Mazda incheie contractul cu Laguna Seca, dupa o decizie pe care oficialii companiei nipone au luat-o cu greu, conform propriilor spuse. Mazda va continua activitatile de weekend de pe circuit dar nu va mai sponsoriza denumirea circuitului american.

CEO-ul Michael Smith de la Sports Car Racing Association of the Monterey Peninsula (SCRAMP) si-a dat acordul pentru finalizarea acestui parteneriat, mentionand chestiuni care tin de politica de viitor a circuitului si sugerand ca nu a fost doar decizia Mazda in aceasta situatie. Mazda si Laguna Seca au inceput parterneriatul devenit notoriu acum 17 ani.

De atunci, Laguna Seca, construit in 1957, figura drept circuitul de casa al celor de la Mazda. Laguna Seca este cunoscuta in principal pentru virajul Corkscrew, o sicana stanga-dreapta cu intrare din orb si diferenta de nivel de circa 18 metri, considerat cel mai dificil viraj din lume.

Share

Leave a Reply

nine − 7 =