Stiri

Mazda Vision Coupe a fost ales cel mai frumos concept

De 31 ianuarie 2018No Comments

Mazda Vision Coupe a castigat premiul „Cel mai frumos model concept al anului” la cel de-a 33-a editie a Festival Automobile International. Ikue Maeda, directorul de design Mazda la nivel global, a acceptat premiul impreuna cu echipa sa de designeri, la o ceremonie desfasurata aseara in Paris.

Juriu, format din experti in auto si motor sport, precum si arhitecti si designeri vestimentari renumiti, a preferat Vision Coupe, model care a fost prezentat in Octombrie la Tokyo, in fata altor noua modele nominalizate pentru aceasta distinctie: Audi Aicon, BMW i Vision Dynamics, Kia Proceed Concept, Lamborghini Terzo Millennio, Mercedes-Benz AMG GT Concept, Mercedes-AMG Project One, Vision Mercedes Maybach 6 Cabriolet, Nissan Vmotion si Peugeot Instinct. Mazda a mai primit acelasi premiul si in urma cu doi ani, pentru impresionantul concept RX-VISION.

Asa cum sugereaza numele Vision Coupe, la fel ca si RX-VISION, intruchipeaza viziunea de design Mazda pentru urmatoarea generatie de modele. Proportiile modelului fluid, cu habitaclul pozitionat mai in spate, sunt specifice unui coupe clasic dar, in acelasi timp, exprima energia unei masini sport performante.

Vision Coupe foloseste reflexiile pentru a exprima vitalitate, urmatorul pas pentru designul KODO”, a declarat Ikuo Maeda, managing executive officer responsabil de design si brand style. „Aceasta masina incorporeaza estetica japoneza delicata, si faptul ca a fost premiata aici, in „Orasul Luminii”, la doi ani dupa ce RX-VISION a fost recompensat cu acelasi premiu, este foarte imbucurator. Vrem sa ne pastram identitatea de marca japoneza pe masura ce continuam sa construim masini atractive la nivel global”, adauga Ikuo Maeda.

Forma simpla de la exterior, intitulata „one-motion”, exprima o senzatie pronuntata de viteza. Totodata, interiorul imprumuta un concept din arhitectura traditionala japoneza pentru a crea un anumit nivel de adancime ce favorizeaza un spatiu relaxat. La randul sau, numele este un omagiu adus traditiei de peste 50 de ani in fabricarea de coupe-uri elegante cum ar fi Mazda Luce Rotary, cunoscut drept Mazda R130.

Share

Leave a Reply

2 × 4 =