Stiri

Mazda6 a obtinut 5 stele la testul Euro NCAP

De 24 octombrie 2018No Comments

Mazda6 2018 a primit maximul de cinci stele de la Euro NCAP in cele mai recente serii de teste. Acesta este primul model Mazda care a obtinut un scor de cinci stele in conformitate cu noile criterii de siguranta, mai riguroase, ale Euro NCAP in 2018.

Cheia succesului noii Mazda6 este o crestere a rigiditatii caroseriei SKYACTIV-Body, foarte rezistenta, dar usoara, o gama si mai larga de tehnologii avansate de siguranta i-ACTIVSENSE care ajuta soferii sa identifice riscurile potentiale si sa reduca probabilitatea de avarie sau de ranire, si o performanta imbunatatita pentru protectia pietonilor.

Dintre cele patru categorii de teste implicate in evaluarile Euro NCAP – Protectie pasageri Adulti, Protectie pasageri Copii, Siguranta pietonilor si Asistenta Sistemelor de Siguranta, noua Mazda6 a depasit sau a egalat trei din cele patru scoruri obtinute de versiunea anterioara, in 2013.

Scorul pentru protectia adultilor la noua Mazda6 s-a imbunatatit cu 3% pana la un procent exceptional de 95%, obtinand un punctaj maxim la impactul frontal cu o masina stationara, impactul lateral si impactul lateral cu un stalp. Scorul pentru protectia copiilor a crescut cu 14% pana la 91%, cu puncte maxime inregistrate atat in categoria de impact frontal, cat si in cea de impact lateral. Un procent de 66% pentru siguranta pietonilor il egaleaza pe cel al modelului anterior, in timp ce Mazda6 inregistreaza un procent impresionant 73% in categoria Safety Assist.

Avand deja o baza substantiala de caracteristici de siguranta i-ACTIVSENSE, Mazda6 2018 dispune de un sistem Mazda Cruise Control (MRCC) actualizat, faruri adaptive LED (ALH) imbunatatite, un sistem inteligent de asistenta a vitezei (ISA), sistemul de asistenta in rampa Mazda si un sistem perimetral de camere la 360°. Performanta pentru protectia pietonilor a fost imbunatatita si prin adoptarea unei „capote active”.

Dinamica superioara a modelului a contribuit, de asemenea, la obtinerea celor 5 stele Euro NCAP, datorita acceleratiei sale liniare, comunicative si previzibile, a franarii, a manevrabilitatii si a sistemului de directie. Facand masina mai usor de condus in siguranta, astfel de atribute reduc in continuare riscul de accident, fara a compromite caracterul fun-to-drive specific Mazda.

Share

Leave a Reply

8 − six =