Stiri

McLaren ar putea opta pentru tractiunea integrala

De 12 iulie 2017iulie 17th, 2017No Comments

Lupta stransa pentru suprematie in segmentul supercarurilor inseamna ca orice metoda de a imbunatati performanta este binevenita, chiar daca asta inseamna sa renunti la unele principii.

In aceasta situatie se afla acum McLaren, care are in vedere utilizarea unei tractiuni integrale pentru a creste aderenta. Aceasta configuratie nu va fi implementata prea curand, deoarece limitele actualei solutii nu au fost atinse inca, dupa cum ne spune chiar presedintele companiei, Mike Flewitt, dar este cea mai buna varianta pentru a putea controla cat mai bine numarul din ce in ce mai mare al cailor putere.

Flewitt ne spune ca McLaren este destul de apropate de a atinge limita configuratiei cu tractiune spate si ca cea integrala este solutia de viitor, insa nu va fi vorba de una mecanica ce implica un cardan pe mijlocul masinii, ci de o solutie mai eleganta, cu motoare electrice.

Viziunea celor de la McLaren seamana izbitor de mult cu configuratia folosita de Porsche pentru 918 Spyder. Deasemenea, nici folosirea motorului termic ca parte a structurii de rezistenta nu este o noutate, insa va compensa cresterea masei totale generata de adaugarea motoarelor electrice.

Share

Leave a Reply

four × 4 =