Stiri

McLaren Artura, supercar plug-in hybrid de 680 CP

De 17 februarie 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ;

Artura este primuul model plug-in hibrid al marcii, folosind arhitectura McLaren Carbon Lightweight. Vor fi oferite patru echipari (Standard, Performance, TechLux si Vision), iar sistemul de propulsie este format dintr-un nou motor V6 de 3.0 litri turbo, de 585 CP si 585 Nm intre 2.250 si 7.000 rpm, asociat cu un motor electric de 95 CP si 225 Nm, integrat in transmisia automata cu opt trepte si doua ambreiaje. 

Cutia de viteze ofera o treapta in plus comparativ cu modelul P1 si are numai rapoarte de mers inainte, pentru ca mersul inapoi este asigurat de motorul electric. Intregul sistem ofera 680 CP si 720 Nm. McLaren Artura atinge prima “suta” in 3 secunde si 200 km/h in 8,3 secunde, in vreme ce viteza maxima este limitata la 330 km/h. Fiind un plug-in, bateria este destul de mare – 7,4 kWh – pentru a putea oferi o autonomie electrica de 30 km

In spiritul marcii, au fost adoptate multe solutii pentru usurarea caroseriei si, de fapt, a intregii masini, care cantareste 1.495 kg. Numarul de cablaje electrice s-a micsorat cu 25%, iar motorul V6 de aluminiu este cu 50 kg mai usor decat V8-ul lui P1. Artura are 4,5 metri lungime, putin sub 2 metri latime si un ampatament de 264 cm. 

Interiorul este minimalist, cu multe elemente de natura sportiva, o tableta centrala orientata inspre sofer si scaune sport tip scoica. Sunt disponibile patru moduri de condus, E-Mode, Comfort, Sport si Track. In primul se merge 100% electric, Comfort este cel mai echilibrat, mentinand oprit motorul termic pana la 40 km/h, in Sport motorul electric ajuta V6-le pentru a oferi puterea maxima si cel mai raspuns, iar in Track si transmisia ofera performanta maxima.

De asemenea si modul de lucru al amortizoarelor se poate regla, suspensia spate este noua compaartiv cu alte modele McLaren, iar directia are asistare electrohidraulica. Pe puntea fata vine cu roti de 19 inci, iar pe cea posterioara cu 20 de inci, folosind un sistem de franare cu discuri ceramice. Artura se poate comanda in Anglia, unde pretul porneste de la 185.500 lire sterline.

Share