Stiri

McLaren confirma un viitor supercar 100% electric

De 31 august 2018No Comments

McLaren a recunoscut ca va avea un supercar electric, insa spune ca nu se grabeste deloc cu dezvoltarea unui astfel de model cu emisii zero. Marca britanica ramane la politica din ultimii ani si nu doreste sa proiecteze un model SUV, dupa modelul rivalilor din segment.

In ceea ce priveste modelul electric, seful McLaren, Mike Flewitt, spune ca principalul obiectiv este crearea unei baterii care sa reziste macar 30 de minute in regim de condus pe circuit. Fara un asemenea lucru, McLaren nu risca sa intre pe pita supercarurilor suta la suta electrice, conform oficialului britanic.

Singuri ne-am impus obiectivul de a avea o baterie cu autonomie de circuit de cel putin jumatate de ora. Trebuie sa facem una care sa reziste pe circuit fara reincarcare 30 de minute. Dupa cum stau lucrurile acum, nu credem ca tehnologia care permite acest lucru va fi gata inainte de 2025. Un McLaren EV trebuie sa ofere posibilitatea de a fi folosit pe circuit, si nu va fi doar un vehicul cu emisii zero, va fi un vehicul sport mai bun”, a declarat Flewitt.

Pana in 2025, toate modelele noi de la McLaren vor avea un tren de rulare hibrid, un lucru absolut necesar pentru a preintampina legislatiile privind emisiile. Primul model cu care va debuta aceasta gama electrificata va fi noul Speedtail, supercar care va avea peste 987 cai putere.

Share

Leave a Reply

12 + 16 =