Stiri

McLaren nu o ia pe urmele Ferrari si Lamborghini. Nu va face un crossover

De 18 ianuarie 2018No Comments

Dupa ce marci ca Ferrari sau Lamborghini au anuntat sau mai degraba au promis un supercar electric si un model crossver, McLaren, unul dintre principalii competitori ai italienilor, a respins ferm ideea unui model de casa care sa imbrace formele unui SUV compact.

Constructorii de supercaruri au inteles ca un model SUV in gama inseamna extinderea portofoliului de clienti si implementarea unui model de afaceri de succes. Marci ca Lamborghini si Ferrari o fac cu pretul platit al scaderii exclusivitatii si cu riscul de a-si supara fanii puristi. Insa, fanii acestia care o construit in realitate imaginea de brand nu reprezinta neaparat si baza de clienti care genereaza profitul.

McLaren, ultimul jucator venit pe piata producatorilor de supercaruri de strada, doreste insa sa ramana fidel conservatorismului specific segmentului. Designerul sef de la McLaren, Dan Parry-Williams, a declarat: „Nu sunt nici primul nici ultimul care spune ca un SUV nu e niciun model sport, nici unul utilitar”.

Dan Parry-Williams crede ca un crossover ar fi o tradare pentru filosofia de brand de la McLaren si in cazul marcii la care lucreaza nu exista o presiune externa pentru realizarea unui astfel de model. In 2017, McLaren a inregistrat vanzari record de 3.340 unitati, in special gratie noii game Sport Series. In ceea ce priveste electrificarea in gama, CEO-ul McLaren, Mike Flewitt, a declarat recent ca exista un plan in aceasta directie.

Share

Leave a Reply

4 × 4 =