HighlightStiri

McLaren prezinta modelul Senna, dedicat legendarului pilot de F1

De 11 decembrie 2017No Comments
;;;;;;;;;;;;;

McLaren surprinde la sfarsitul acestui an cu prezentarea noului model Senna, dedicat, in mod evident, legendarului pilot de Formula 1 decedat la Imola in 1994.

Gandit sa devina modelul din gama omologtat pentru sosea cu cele mai extinse functii pentru circuit, McLaren Senna este ultimul venit in gama Ultimate Series.

McLaren anunta ca vor fi construite doar 500 de exemplare si fiecare exemplar vandut va contribui la finantarea Fundatiei caritabile Senna. Pretul unui Senna va ajunge la aproximativ 1 milion de dolari.

Designul exterior al noului model este modelat dupa principiul obtinerii performantei fara niciun compromis. Mai precis, McLaren Senna pleaca de la principiul forma urmareste functia, astfel incat supercarul dispune de doua deflectoare pe spate, o aripa gigant pentru o apasare aerodinamica superioara. In linii mari, modelul dedicat lui Ayrton Senna este desenta dupa rezultatelor orelor de munca in tunelul de vant.

La interior, supercarul a fost incarcat de fibra de carbon si expune un concept minimalist, lucru care nu a insemnat insa renuntarea la un display pentru sistemul de infotainment, un instrumentar de bord digital sau sistem de sonorizare. Fiecare scaun al masinii urmeaza sa fie turnat in fibra de carbon dupa masuratorile clientului.

Sub capota regasim motorul V8 biturbo de 4.0 litri, acelasi propulsor de pe 720S, capabil insa sa dezvolte pe Senna 789 cai putere si un cuplu maxim de 800 Nm.

McLaren nu a oferit publicitatii cifrele performantelor lui Senna, dar avand in vedere ca este mai usor decat 720S, e de asteptat cu cei 79 cai putere in plus sa furnizeze valori spectaculoase.

Share

Leave a Reply

3 × 4 =