Stiri

Mega alianta japoneza pentru reducerea consumului

Toyota, Honda, Mazda, Nissan, Subaru, Mitsubishi, Suzuki si Daihatsu au anuntat intocmirea unui parteneriat de colaborare pentru reducerea consumului de carburant, atat la diesel, cat si la benzina, cu cel putin 30% pana la sfarsitul deceniului.

Nou fondata asociatie pentru cercetare a motoarelor cu combustie interna a pus la bataie un buget de 20 de milioane de dolari, dintre care jumatate este asigurat de guvernul de la Tokyo.  Pentru a taia costurile, cei 8 producatori niponi vor impartasi descoperirile de baza facute pe segmentul motoarelor cu combustie interna, dar este inca neclar cand anume se vor vedea fructele acestei intelegeri.

Scopul acestui proiect face parte dintr-un plan mai mare, care si-a propus ca in 10 ani sa imbunatateasca eficienta motoarelor cu combustie interna cu cel putin 50%.

Alianta va cauta sa reduca nivelul emisiilor de noxe odata cu scaderea consumului, insa nu este deloc de neglijat efortul comun pe segmentul motorizarilor diesel, unde producatorii niponi inca sunt ramasi in urma. 

Share

Leave a Reply

7 − 5 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373