Special

Mercedes a ajuns cu testele masinii autonome in China

De 3 noiembrie 2017No Comments
;;;;

Sistemul de transport rutier din China este cu totul diferit de ceea ce se inatlneste in lumea Occidentala, in tarile europene sau nord-americane. Spre exemplu, autostrazile au limite de viteze diferite in functie de banda de rulare, unele dintre ele au chiar treceri de pietoni daca trec prin orase sau vizitatorii nu au voie sa conduca fara sa fi obtinut un carnet local de conducere.

Dezvoltatorii tehnologiilor de condus autonom si-au concentrat testele cu masinile care merg singure in tarile occidentale pana acum, fara sa tina cont de cea mai mare piata auto din lume – China. Mercedes este primul producator care isi duce condusul autonom in toate colturile lumii, pentru a afla ce se intampla cu sofisticatele sisteme care coordoneaza masinile in locurile unde regulile rutiere comune nu se mai aplica.

In cadrul campaniei  Intelligent World Drive, lansata de Mercedes la Frankfurt, Mercedes a ajuns cu un model S-Class autonom la Shanghai. Scopul masinii este de a testa rigorile traficului chinez si de a determina particularitatii lui in relatie cu sistemele de condus autonom. Pe langa regulile de circulatie diferite, traficul asiatic complex, cu multe vehicule pe doua sau trei roti sau multi pietoni sau marcajele care indica pastrarea distantei fata de masina din fata sunt elemente care vor pune la incercare comportamentul masinilor autonome.

In ultimii 7 ani, Mercedes a realizat nu mai putin de 5 000 de teste cu sistemele de asistenta la condus, acoperind nu mai putin de 10 milioane kilometri in regiuni precum Europa, America, China, Australia si Africa de Sud.

 

Share

Leave a Reply

two × 2 =