HighlightStiri

Mercedes-AMG GT Black Series a devenit cel mai rapid model de serie pe Nurburgring

De 18 noiembrie 2020noiembrie 19th, 2020No Comments
;;;;;;

Cu pilotul de GT3, Maro Engel, la volan, Mercedes-AMG GT Black Series a doborat cu 1,35 secunde recordul pe care Lamborghini Aventador SVJ il stabilise in 2018 pe Nurburgring-Nordschleife. Cei 20,6 km ai circuitului au fost parcursi in 6:43,616 minute.

Performanta este cu atat mai notabila cu cat temperatura exterioara a fost de 7 grade Celsius, iar temperatura pistei de 10 grade Celsius. In plus, anumite portiuni ale circuitului nu erau complet uscate. 

Mercedes-AMG GT Black Series are sub capota cel mai puternic motor AMG V8 de serie  (730 CP intre 6.700 – 6.900 rpm si 800 Nm intre 2.000 – 6.000 rpm) si o serie de solutii tehnice apropiate de lumea curselor. Spre exemplu spoilerul frontal poate fi reglat in mai multe pozitii (in cazul de fata in “Race”), eleronul spate are mai multe grade de inclinare, iar suspensia AMG cu amortizoare adaptive a fost reglata pentru a micsora garda la sol cu 5 mm in fata si 3 mm in spate.

In cazul barelor antiruliu ajustabile, Engel a optat pentru cea mai rigida dintre cele trei reglaje, iar pentru controlul tractiunii cu noua plaje de setari a ales intre pozitiile sase si sapte. Mercedes-AMG GT Black are tractiune spate, transmisie AMG Speedshift DCT 7G, accelereaza de la o la 100 km/h in 3,2 secunde si atinge o viteza maxia de 325 km/h.

Dupa completarea turului de record, Maro Engel a declarat: “A fost un parcurs incredibil. Cu viteze de aproape 270 km/h in sectiunea Kesselchen si peste 300 km/h pe linia dreapta Dottinger Hohe, AMG GT Black Series este semnificativ mai rapid decat monopostul meu din GT3. Ca si masina mea de concurs, acest AMG ofera o serie de posibilitati de ajustare, toate acestea dandu-mi posibilitatea de a-mi crea setarea perfecta pentru mine”.

Share