Stiri

Mercedes-AMG One devine cel mai rapid model de strada pe Nurburgring

De 12 noiembrie 2022noiembrie 14th, 2022No Comments

Pilotat de Maro Engel, actualmente in Formula E si Mercedes-AMG GT3 Cup, campion mondial FIA GT, castigator 24h Nurburgring, 10h Suzuka, Macao GT Cup si o serie de curse din DTM, hypercarul Mercedes-AMG One a batut cu 8 secunde recordul detinut de Porsche 911 GT2 RS pe Nurburgring. Timpul actual este de 6:35.183 minute.

Mercedes-AMG Project ONE este un plug-in hybrid,  cu o putere maxima de 1.000 CP, creditata cu o viteza maxima de 350 km/h. Sistemul de propulsie este format dintr-un motor cu ardere interna si patru motoare electrice, doua dintre ele actionand puntea fata pentru a permire tractiunea integrala variabila.

Motorul termic este un hibrid cu benzina V6 de 1.6 litri turbo, provenit de la monopostul Mercedes-AMG Petronas, capabil sa functioneze la 11.000 rpm. Oricum, pentru o mentenanta mai usoara si folosirea benzinei de la statiile publice, in loc de carburantul de cursa, regimul maxim de turatie este mai mic decat in Formula 1. De asemenea, suspensia si aerodinamica sunt derivate direct din lumea curselor.

Share