HighlightStiri

Mercedes-AMG Project One debuteaza cu 1 000 CP si 4 motoare electrice

De 12 septembrie 2017No Comments
; ; ; ; ; ; ; ;

Cu patru motoare electrice si un motor V6 de 1.6 litri venit direct din Formula 1, Mercedes-AMG Project One a fost prezentat oficial ieri de CEO-ul Daimler, Dieter Zetsche. Hypercarul nemtesc care se recomanda ca o masina de Formula 1 pentru sosea ajunge de la 0 la 200 km/h in mai putin de 6 secunde si are o viteza maxima de 350 km/h. Project One dispune in regim combinat de 1 000 cai putere si poate avea o autonomie electrica de 25 km. In mod firesc, este cel mai performant si mai tehnologizat Mercedes construit vreodata.

Designul masinii este o adevarata opera aerodinamica. Totul pleaca de la structura monococa din fibra de carbon, cu aripile fata inaltate mult deasupra rotilor, cu un eleron spate wsi un deflector gigantice, o evacurae rotunda montata central si un tunel montat pe acoperis pentru raci motorul de F1 capabil sa ajunga la 11 000 rpm.

Configuratia de motoare asigura un plus semnificativ de cai putere fata de cat livreaza motorul F1. Bateria litiu ion este alimentata prin recuperarea energiei irosite la franare, iar Mercedes spune ca 80% din aceasta energie este readusa in baterie. Motoarele electrice din fata, montate fiecare pe o roata, sunt capabile sa furnizeze cate 161 cai putere. Pe puntea spate, Mercedes spune ca asigura o putere totala de 671 cai.

Mercedes va produce 275 de exemplare, fiecare urmand sa coste 2,275  milioane euro. Toata productia ar fi fost deja vanduta, conform unor informatii care nu sunt inca oficiale.

Noul Mercedes-AMG Project One debuteaza astazi, in fata publicului larg, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Share

Leave a Reply

15 − 9 =