Stiri

Mercedes-AMG Project One va trece de 350 km/h

De 1 septembrie 2017No Comments

Mercedes-Benz publica o noua imagine teaser cu Project One, hypercarul pregatit de lansare la Salonul Auto de la Frankfurt.

Mercedes-AMG Project One va fi in esenta o masina de Formula 1 omologata de sosea iar din imaginea teaser formele vehiculului apropie aceasta ipoteza de realitate.

Desigur, configuratia cu doua locuri, acoperis si altele trasaturi specifice masinilor de strada nu reflecta tcomai de ideea de monopost, insa in inima lui Project One staruie motorul V6 de 1.6 litri folosit de Mercedes-AMG in Formula 1.

Mai mult, in completarea acestui propulsor care castiga de ceva ani titluri mondiale sta sistemul KERS care va fi implementat si pe masina de serie. Project One va mai beneficia de aportul a doua motoare electrice montate pe puntea fata care impreuna cu sistemul hibrid al masinii vor dezvolta 1000 cai putere.

Mercedes spune ca motorul termic, cel de Formula 1, trebuie revizuit complet dupa 50 000 km. Mercedes promite ca motorul va ajunge la turatii de aproape 10 000 rot/min si va putea propulsa masina peste 350 km/h, insa performantele dinamice vor cu adevarat ale unei masini de F1.

Share

Leave a Reply

5 × 1 =