Motorsport

Mercedes-AMG si Aston Martin – Safety si Medical car-urile sezonului F1 2021

De 21 martie 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Pentru prima data din 1996 incoace, Mercedes-AMG va imparti sarcina de Safety Car si Medical Car cu Aston Martin. Marca britanica va debuta la primul MP al sezonului, pe 28 martie, in Bahrain, iar Mercedes-AMG pe 18 aprilie la Imola.

Noul sezon de Formula 1 aduce o noua cromatica pentru Safety Car-ul si Offcial Medical Car-ul competitiei. Modelele Mercedes-AMG GT R si C63 S Estate sunt predominant rosii, culoare care reprezinta mai mult compania californiana de cyber securitate CrowdStrike, care este partenerul Mercedes-AMG Petronas F1 Team din 2019.

In acest sezon va folosi tot un Mercdes-AMG GT R de 585 CP, cu motor V8 biturbo, de 4 litri, motor fata retras si arhitectura transaxle. Acesta ajunge la o viteza maxima de 318 km/h si accelereaza de la 0 la 100 km/h in 3,6 secunde, performante necesare pentru a mentine un ritm sustinut in tururile de oprire a cursei, astfel incat anvelopele si discurile de franaale monoposturilor sa nu se raceasca excesiv. Vehiculul medical este un Mercedes-AMG C 63 S Estate, de 510 CP, echipat cu sistem de franare ceramic si interior cu patru scaune idividuale sport cu centuri de siguranta in patru puncte.

Safety Car-ul Aston Martin este un model Vantage, echipat cu un V8 twin-turbo de 4 litri, ce dezvolta 535 CP si 685 Nm. Masina accelereaza de la o la 100 km/h in 3,5 secunde. Rolul de Medical Car i-a fost incredintat unui Aston Martin DBX, echipat cu acelasi motor V8, care dezvolta in acest caz 550 CP si 700 Nm, pentru a-i asigura o acceleratie 0-100 km/h in 4,5 secunde.

Cromatica aminteste de Aston Martin Cognizant Formula One Team 2021 cu noua culoare Racing Green, dezvoltata special pentru a marca reintoarceea marcii in Formula 1 dupa o absenta de peste 60 de ani. Spoilerul frontal are o banda inferioara de culoare Lime Essence, o nuanta preluata tot din istoria sportiva a marcii si folosita recent de modelul vantage care repurteaza succese in FIA World Endurance Championship (WEC).

Pilotul care va conduce safety car-ul – atat Mercedes-AMG, cat si Aston Martin – este Bern Maylander, AMG Brand Ambassador si instructor la AMG Driving Academy. Ambele masini – safety si medical – au la interior doua display-uri suplimentare. Pe unul dintre ele este proiectata cursa de F1, iar pe celalalt este indicata, intr-un grafic,  pozitia individuala de pe circuit a fiecarui monopost.

Share