Stiri

Mercedes: B-Class Electric Drive va fi mai bun decat BMW i3

De 15 octombrie 2013No Comments

Modelul electric al celor de la Mercedes  nu este inca gata, insa seful departamentului dezvoltare ne promite ca acesta va fi mai bun decat modelul i3 de la BMW.

Rivalitatea dintre Mercedes si BMW nu face nici o exceptie, indiferent de clasa din care face parte un vehicu. La capitolul propulsie electrica insa, BMW a “furat startu” si are deja pe piata un astfel de model, in timp ce Mecedes inca mai pune la punct versiunea electrica a lui B-Class.

Faptul ca nu exista inca un model electric in gama nu i-a impiedicat insa pe cei de la Mercedes sa inceapa deja lupta, deocamdata la nivel de declaratii.

Thomas Weber, seful departamentului dezvoltare, precizeaza ca B-Class Electric Drive va fi mai bun decat BMW i3. Intr-un interviu pentru Automobilwoche, acesta a spus ca “In punctele importante, B-Class Electric Drive va fi cel putin la fel de competitiv ca modelul concurent”.

Dintre argumentele aduse de Weber amintim numarul de locuri, B-Class avand cinci in comparatie cu I3 care are patru, o autonomie reala de 200 km, precum si posibilitatea de a atinge o viteza maxima de 160 km/h. Prin comparatie, BMW i3 atimge 150 km/h si are o autonomie de 190 km. Modelul Mercedes sta mai bine si la cuplul maxim, care la valoarea de 300 Nm este cu 50 Nm mai mare decat concurenta, insa pierde la demarajul 0-100 km/h, unde are nevoie de 7,9 secunde in loc de 7,2 secunde.

Executivul a precizat ca nu a fost stabilit inca pretul pentru Europa, dar ca acesta va fi “foarte competitiv”. Cei care doresc versiunea electrica a lui B-Class trebuie sa astepte pana in primavara lui 2014, daca sunt din SUA, versiunea europeana fiind programata pentru toamna lui 2014.

Share

Leave a Reply

two × four =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373