Stiri

Mercedes-Benz a livrat primul autobuz 100% electric – eCitaro

De 26 noiembrie 2018No Comments

v.l.n.r. Till Oberwörder, Leiter Daimler Buses, Übergabe des ersten Mercedes-Benz E Citaro an Henrik Falk, Vorstandsvorsitzender der Hamburger Hochbahn AG.

Mercedes-Benz a livrat primul model de autobuz de serie cu sistem de propulsie complet electric catre compania de transport public Hochbahn AG din Hamburg. Acesta este primul dintr-o comanda de 20 de autobuze eCitaro – cea mai mare comanda de autobuze cu sisteme de propulsie integral electrice a unui furnizor german de servicii de transport public.

Anterior achizitiei, Hochbahn AG a testat mai multe concepte de autobuze urbane cu sisteme de propulsie electrice, timp de mai multi ani. Incepand cu anul 2020, compania de transport public a orasului Hamburg intentioneaza sa achizitioneze doar autobuze cu emisii zero.

Mercedes-Benz eCitaro este primul autobuz complet electric dezvoltat si produs in Germania. eCitaro reprezinta un pas important in reducerea emisiilor, mai ales in orase si in alte zone rezidentiale. Impresioneaza prin tehnologia inovatoare, in special prin sistemul unic de gestionare al climatizarii, esential pentru autobuzele electrice. Acesta reduce consumul de energie, prelungind astfel durata de operare.

Ajuns la a doua generatie, avand peste 50.000 de unitati vandute, Mercedes-Benz Citaro este folosit in toate orasele din lume. Autobuzul este disponibil in variantele: Citaro, Citaro Hybrid, Citaro NGT (cu motor pe gaz natural comprimat), fiind acum disponibil si in varianta 100% electrica.

Share

Leave a Reply

2 × 3 =