Stiri

Mercedes-Benz a prezentat modelul autonom S500 Intelligent Drive

De 13 septembrie 2013No Comments

Constructorul german a prezentat la salonul de la Frankfurt un model experimentat de vehicul autonom care foloseste tehnologie aflata deja in productie.

Sistemul a fost implementat pe un model S500 care a primit o camera video 3D si una color, pentru recunoastrerea culorii semafoarelor, precum si o camera panoramica ce ajuta la stabilirea exacta a pozitiei masinii. Deasemenea, S500 Intelligent Drive se foloseste de informatiile primite de la cele patru radare de apropiere si trei de distanta, completate cu datele sistemului GPS, pentru a determina exact pozitia masinii si a obstacolelor din jur.

Testarea acestui model a inceput in 2012 prin inregistrarea manevrelor facute de catre piloti profesionisti in diverse situatii si a setat ssistemul autonom sa reactioneze similar.

Recent, Mercedes-Benz S500 Intelligent Drive a refacut prima calatorie pe o distanta mai lunga a unui automobil, efectuata de sotia lui Carl Benz in 1888, intre Mannheim si Pforzheim, Germania. Distanta de 100 km a fost parcursa de S500 Intelligent Drive in conditii normale de trafic, in care a facut fata diferitelor tipuri de obstacole si situatii. 

{gallery}Mercedes-Benz S500 Intelligent Drive{/gallery}

Share

Leave a Reply

twenty − 13 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373