HighlightStiri

Mercedes-Benz a prezentat noul GLA

De 11 decembrie 2019ianuarie 2nd, 2020No Comments
;;;;;;;;;

Dupa cinci ani de cariera pentru vechea generatie, care s-a vandut in aproape 1 milion de exemplare, Mercedes-Benz lanseaza noul GLA. Pentru inceput vor fi disponibile doar doua motorizari cu benzina, GLA 200 cu propulsorul turbo de 1.33 litri si 163 CP, dezvoltat in colaborare cu Alianta Renault-Nissan, respectiv AMG GLA 35, echipat cu motorul de 2 litri turbo, ce dezvolta 306 CP. Va urma si o versiune plug-in hybrid, denumita cel mai probabil GLA 250e EQ Power, care va folosi tot motorul de 1.33 litri, alaturi de un motor electric.

In ceea ce priveste dimensiunile, noul GLA este mai scurt cu 14 mm decat vechea generatie (4.424 mm in prezent), dar a crescut in inaltime cu 104 mm (la 1.507 mm) si in latime cu 30 mm (1.804 mm). Si ampatamentul a evoluat la 2.699 mm (+30 mm), dar si garda la sol, care ajunge acum la 143 mm (plus 9 mm). Per total, masina a devenit mai spatioasa la interior, iar portbagajul are acum un volum de 435 litri (mai mare cu 14 litri decat la vechiul GLA). Jantele pot varia ca diametru intre 17 si 20 de inci.

Interiorul este asemanator cu al ultimelor modele Mercedes-Benz, cu cele doua tablete standard de 7 inci pentru instrumentarul de bord si functiile sistemului de infotainment. Optional se pot comanda doua displayuri de 10,3 inci. Comenzile se pot face tactil sau prin voce, prin intermediul interfetei MBUX. Scaunele frontale sunt pozitionate cu 140 mm mai sus decat la A-Klass, spatiul disponibil pentru cap fiind suplimentat cu 22 mm fata de vechiul GLA.

Versiunile 4×4 pot fi echipate optional cu un pachet off-road, ce contine o functie speciala dedicata iluminarii in off-road si un mod de condus denumit Downhill Speed Regulation. Pe de alta parte, modelul AMG are cateva detalii estetice particulare, precum un calandru Panamericana, un nou eleron si evacuari diferite. In functie de motorizare, puntea spate poate folosi solutia cu bara de torsiune sau multibrat, iar controlul variabil al amortizarii se poate bifa doar ca optional.

Share

Leave a Reply

eighteen − sixteen =