Stiri

Mercedes-Benz Actros transporta ajutoare refugiatilor sirieni in cadrul initiativei umanitare “Wings on Wheels”

De 2 octombrie 2013No Comments

“Convoy of Hope – Wings on Wheels”, un convoi format din 11 camioane Mercedes-Benz Actros, a ajuns la destinaţie: oraşul Gaziantep din sudul Turciei, în apropiere de graniţa siriană. Aici este localizat centrul de distribuţie pentru ajutor umanitar destinat taberelor de refugiaţi. Convoiul a transportat ajutoare urgente în valoare de aproximativ 4 milioane de euro în zona de frontieră dintre Turcia şi Siria, după parcurgerea unui traseu de aproape 4.000 de km.

Convoiul a început călătoria pe 19 septembrie, de la Salonul Auto de la Frankfurt. Drumul de şase zile a parcurs şase ţări, întâlnind condiţii de drum foarte diferite: Germania, Austria, Ungaria, România, Bulgaria şi Turcia. Convoiul a încheiat această lungă călătorie fără probleme, cu excepţia unor întârzieri la unele dintre graniţele naţionale. Mulţi şoferi au întâmpinat cu bucurie convoiul pe tot parcursul drumului. Luni, 23 septembrie, subsidiara Daimler, Mercedes-Benz Türk, a organizat o conferinţă de presă în Istanbul pentru a marca trecerea celor 11 camioane. Tot în Istanbul, acestui convoi i s-au alăturat trei camioane ce transportau făină, zahăr şi alte produse alimentare. Imediat după conferinţa de presă, convoiul şi-a continuat drumul pentru a duce proviziile la destinaţie în cel mai scurt timp.

Proiectul comun realizat de Wings of Help şi Daimler Trucks a oferit refugiaţilor sirieni corturi, alimente pentru bebeluşi, scaune cu rotile, două ambulanţe, şapte centre medicale mobile, 10.000 de pături şi 50.000 de vaccinuri pentru copii.

„Vestea bună a venit din Turcia! Convoiul de 11 camioane Actros,care transportă provizii urgente, a ajuns în siguranţă în Gaziantep. Cred că, prin acest transport, conflictul din Siria şi soarta poporului sirian au devenit un pic mai reale pentru noi toţi. Fiecare dintre noi poate învăţa ceva din simţul de responsabilitate şi spiritul pozitiv transmis de „convoiul speranţei”. Această campanie comună a demonstrat un singur lucru: oricine poate ajuta şi orice ajutor contează!”, a subliniat Wolfgang Bernhard, membru al Consiliului de Conducere, responsabil pentru Daimler Trucks şi Daimler Buses.

Milioane de oameni sunt afectaţi de conflictul sângeros din Siria şi au nevoie urgentă de asistenţă. Luptele continuă de peste doi ani, iar copiii suferă cel mai mult. În general, 70% dintre refugiaţii sirieni sunt femei şi copii; mai exact, aproape jumătate dintre refugiaţi sunt copii.

Convoiul a ajuns în taberele de refugiaţi la timp pentru a oferi provizii înainte de venirea iernii. Una dintre taberele de refugiaţi aflate de-a lungul frontierei turco-siriene este situată la o altitudine de 700 de metri. Aici, temperaturile scad frecvent sub 0 grade pe timp de noapte, de aceea camioanele Mercedes-Benz le-au adus refugiaţilor corturi rezistente la frig şi zăpadă pentru 2.000 de persoane, 10.000 de pături şi haine de iarnă pentru 40.000 de refugiaţi.

Wings of Help, cu sediul în aeroportul din Frankfurt, a furnizat ajutoare în urma catastrofelor mondiale, în ultimii zece ani. Organizaţia foloseşte aeronave pentru a transporta provizii necesare victimelor dezastrelor. Wings of Help primeşte sprijin din partea operatorului aeroportului şi companiilor aeriene.

Share

Leave a Reply

four × 3 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373