Stiri

Mercedes-Benz EQ Silver Arrow Concept

De 27 august 2018No Comments
; ; ; ; ; ; ; ;

Cu Bugatti Divo sau Ferrari 488 Pista Spider in lumina reflectoarelor, Mercedes-Benz a reusit sa strecoare si sa fure scena prin noul concept Silver Arrow.

Mercedes-Benz EQ Silver Arrow Concept a fost prezentat oficial cu ocazia Monterey Car Week ca un vehicul ce omagiaza trecutul oferind solutiile tehnologice ale viitorului. Conceptul este o trimitere clara la Mercedes W125 din 1937 si daca este sa-l ascultam pe designerul-sef de la Mercedes, Gordon Wagoner, reflecta puritatea senzualitatii in limbajul de design al marcii germane. Oferind un singur loc, EQ Silver Arrow Concept dispune de o caroserie usoara din fibra de carbon si are o lungime de 5,3 metri.

Dincolo de forma fluida, extrem de atragatoare a caroseriei, vehiculul isi face remarcata pozitionarea in segmentul electric prin linia luminoasa care leaga cele doua blocuri optice subtiri dar si sigla EQ luminata cu LED-uri. Alte elemente de design remarcabile pot fi indentificate in dreptul rotilor care sunt mascate pe jumatate, cocoasa spate care functioneaza ca o aripa aerodinamica dar si aripile gigant tip rechin care se desprind din zona cockpit-ului.

La interior, pielea maro de pe scaune si volan se complteaza vizual foarte bine cu insertiile din aluminiu polisat si accentele din lemn de nuc. Volanul dispune de o forma neconventionala iar in spatele lui regasim instrumentarul de bord digital extrem de generos in dimensiuni. EQ Silver Arrow este propulsat de un tren de rulare electric format dintr-o baterie de 80 kWh si doua propulsoare electrice care dezvolta in comun 750 cai putere.

Share

Leave a Reply

fifteen − 13 =