StiriElectric

Mercedes-Benz EQE vine cu autonomie de 660 km

De 8 septembrie 2021septembrie 21st, 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Cu o linie exterioara similara lui EQS, noul model Mercedes-Benz are 4,9 metri lungime si un ampatament de 3,1 metri, fiind un concurent direct al lui Tesla Model S. Detaliile specifice electricelor Mercedes-Benz, precum stopurile unite printr-o banda LED si calandrul “plin” ce leaga farurile intr-un bloc comun, se regasesc si in cazul lui EQE. Producatorul a comunicat deocamdata datele unei singure versiuni, cu tractiune spate, denumita EQE 350. Aceasta este echipata cu o baterie de 90 kWh ce asigura o autonomie de 660 km si poate fi incarcata la statii de 170 kW (caz in care in 15 minute se acumuleaza 250 km autonomie). 

Motorul dezvolta 292 CP si 530 Nm, urmand ca anul viitor sa se adauge si alte versiuni, inclusiv cu tractiune integrala. Interiorul poate fi comandat cu noul MBUX Hyperscreen, un ecran imens, cat toata latimea plansei de bord. In standard, sistemul de infotainment este de tipul escamotabil, in mijlocul consolei. 

Over-the-air se pot actualiza diverse functii, precum sunetul emis in timpul rularii, iar din punct de vedere tehnic, mai trebuie punctata puntea spate directoare (4,5 grade in standard si 10 grade optional), suspensia pneumatica (contra-cost) si farurile digital matrix LED. Vanzarile modelului vor debuta in vara anului viitor.

Share