Stiri

Mercedes-Benz face un recall la 774.000 masini diesel pentru a scapa de o amenda de 4,4 mld euro

De 13 iunie 2018No Comments

In ciuda amenintarilor facute de ministrul Transporturilor din Germania, Mercedes-Benz scapa de o amenda de 4,4 miliarde euro pentru emisiile neconforme de la circa 774.000 masini diesel.

Dupa o intalnire intre Dieter Zetsche, CEO Daimler, si Andreas Scheuer, ministrul transporturilor din Germania, s-a convenit asupra unui recall masiv pe care compania producatorare de masini trebuie sa-l faca. Modelele afectate sunt Vito, Mercedes-Benz GLC si C-Class.

Mercedes va interveni doar la nivel de soft, pentru a face cateva imbunatatiri la sistemele care manageriaza emisiile motorului, precum softul motorului si cel al sistemului de evacuare.

Chiar daca acceptarea neconditionata a acestui recall dovedeste ca Mercedes recunoaste de facto ceea Autoritatea Federala a Transporturilor din Germania sustinea in urma cu ceva timp, si anume ca marca germana a folosit un dispozitiv de manipulare a emisiilor pe ultima generatie a motoarelor diesel Euro 6, compania din Stuttgart scapa basma curata din acest episod  si continua sa nege orice fel de practica ilegala.

Share

Leave a Reply

six − six =