Stiri

Mercedes-Benz Mobility si BMW Group VAND joint-venture-ul SHARE NOW catre Stellantis.

De 7 mai 2022mai 10th, 2022No Comments

Cele trei companii au semnat un acord de vanzare a diviziei SHARE NOW, convenind sa nu dezvaluie detaliile tranzactiei. De asemenea, aceasta este supusa aprobarii de catre autoritatile antitrust relevante. Vanzarea filialei de car-sharing contribuie la realinierea societatilor joint-venture-urilor de mobilitate: in viitor, actionarii intentioneaza sa se concentreze pe doua domenii centrale de afaceri cu potential ridicat de crestere: mobilitatea digitala multipla (FREE NOW) si serviciile digitale legate de incarcarea automobilelor electrice (CHARGE NOW).

SHARE NOW a fost infiintata in 2019 de catre pionierii serviciilor de car-sharing in sistem free-floating si combina ADN-ul car2go, care a fost dezvoltat de fosta Daimler AG, si DriveNow, oferta BMW Group. Impreuna, ambii actionari au transformat SHARE NOW in lider de piata in Europa si l-au dezvoltat continuu, inclusiv noi oferte precum car-sharing pe termen lung.

Odata cu achizitionarea SHARE NOW, filiala de mobilitate a Stellantis, Free2move, ar avea oportunitatea de a extinde suplimentar oferta de car-sharing in Europa si, astfel, de a raspunde nevoilor diverse de mobilitate ale clientilor sai.

Gero Götzenberger, director de strategie si investitii la Mercedes-Benz Mobility: „Suntem mandri ca am infiintat segmentul de car-sharing in sistem free-floating cu car2go. Desi Mercedes-Benz se va concentra mai mult pe afacerea sa de baza in segmentul de lux, car-sharing va ramane o parte importanta a mobilitatii urbane si un element esential in oferta de mobilitate la FREE NOW si CHARGE NOW.”

Rainer Feurer, director de investitii corporate la BMW Group, adauga: „Joint-venture-urile de mobilitate au fost pionieri in Europa – FREE NOW si CHARGE NOW au avut mare succes in construirea unei platforme software pentru cat mai multi jucatori in segmentele respective.”

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373