Stiri

Mercedes-Benz suspenda vanzarile la modelul E350d

De 1 septembrie 2017No Comments

Mercedes-Benz a anuntat oprirea vanzarilor la modelul E350d in Germania, in urma unei anchete federale privind emisiile masinilor diesel.

Mercedes sustine ca intreprinde modificari la motorul diesel V6 de 3.0 litri pentru a emiste mai putin NOx. Mercedes va introduce un catalizator cu o suprafata mai mare care are rolul de a maximiza efectul AdBlue pe care motoarele Mercedes il folosesc. Schimbarea nu va afecta cantitatea de AdBlue injectata in sistemul de reducere al emisiilor.

Toate masinile diesel care emiteau mai mult NOx decat norma au fost comercializate pe piata din Germania, sustine Mercedes-Benz. Motorul turbodiesel V6 de 3.0 litri care echipeaza modelul E-Class dezvolta 258 cai putere si un cuplu maxim de 620 Nm.

Reparatiile necesare modelului Mercedes E350d vin dupa ce marca germana este obligata sa recheme in service, pe piata europeana, 3 milioane de vehicule diesel, pentru instalarea unui software. Cu toate problemele pe care germanii le au la motorizarile diesel, Mercedes continua sa sustina dezvoltarea acestui tip de motor, conform CEO-ului Daimler, Dieter Zetsche.

In ciuda acestor declaratii, Mercedes-Benz a renuntat la omologarea unor motorizari diesel pentru piata din SUA.

Share

Leave a Reply

5 × 3 =