Stiri

Mercedes-Benz sustine industria de film documentar din Romania

De 23 august 2018No Comments
; ; ; ;

Mercedes-Benz Romania este partener al Aristoteles Workshop, singura platforma de training si dezvoltare pentru autorii de film documentar din Romania, care isi propune sa puna bazele unei noi generatii de regizori de film documentar in regiunea Europei Centrale si de Est.

Programul, ajuns la cea de-a 13-a editie, se desfasoara in perioada 1 – 31 august 2018, in Tara Hategului. Participantii au la dispozitie o serie de autoturisme GLC pentru realizarea filmarilor pe un areal care cuprinde printre altele Deva, Hunedoara si siturile arheologice de la Sarmisegetuza.

Mercedes-Benz este un sustinator activ al culturii cinematografice din Romania si, pe langa parteneriatele traditionale pe care le avem in acest domeniu, ne face placere sa punem bazele unor noi colaborari, cum este cea cu Asociatia Aristoteles Workshop. Suntem onorati sa oferim suportul logistic pentru realizarea documentarelor acestei editii si asteptam cu entuziasm sa  vedem proiectele finale.”, a declarat Philipp Hagenburger, Managing Director Passenger Cars si CEO Mercedes-Benz Romania.

In decursul celor 12 ani de existenta, Aristoteles Workshop a contribuit la producerea unor filme documentare ambitioase si la lansarea unora dintre cei mai bine vazuti regizori din industrie la momentual actual, obtinand recunoastere la festivalurile nationale si internationale de profil. Ne bucuram ca Mercedes-Benz Romania s-a alaturat echipei Aristoteles Workshop si ca impreuna producem o noua editie de succes.”, a declarat Dan Nutu, actor, producator si fondator al Asociatiei Aristoteles Workshop.

15 tineri realizatori si artisti in filmul documentar din noua tari (Bulgaria, Bosnia, Chile, Franta, Germania, Italia, Olanda, Romania si Spania) au acceptat provocarea Artistoteles Workshop: de a realiza un film de scurtmetraj in cinci saptamani. Impartiti in cinci echipe si indrumati de mentori din industrie, cei 15 participanti trebuie sa gaseasca, sa filmeze si sa monteze de la zero o poveste.

Invitatii speciali ai acestei editii sunt: Thierry Garrel, director timp de 17 ani al departamentului de film documentar al televiziunii franco-germane Arte, supranumit si „Papa“ filmului documentar, Lotte Mik-Meyer, John Appel, Jeroen Berkvens si Laurent Bécue-Renard, realizatori multipremiati in circuitul de festivaluri de film documentar.

Printre alumnii cursului Aristoteles se numara regizorul Adina Pintilie, a carui film „Touch Me Not” a castigat Ursul de Aur la Berlin, in 2018. Documentarele produse in cadrul Aristoteles Workshop au primit numeroase distinctii la renumite festivaluri de film, precum Festivalul de Film International de la Locarno, Cannes, Sarajevo sau Trieste.

Share

Leave a Reply

four × three =