StiriElectric

Mercedes-Benz T Class va avea o versiune electrica

De 12 mai 2021mai 26th, 2021No Comments
; ; ; ; ; ;

Conceptul EQT prefigureaza viitorul van electric, corespondent al lui T Class. Stilistic, modelul electric aduce o linie joasa a suprafetei vitrate laterale, cu geamuri de mari dimensiuni si montanti A extrem de subtiri. Partea frontala este tipica modelelor electrice, cu calandru de mari dimensiuni, incadrat de un contur sinuos si faruri extrem de inguste. Spatele este inca si mai personalizat, cu stopuri unite printr-o banda luminoasa LED, luneta relativ mica si un hayon fara nervuri. Cel putin conceptul are manerele portierelor incastrate, jante de 21 de inci si multe suprafete cromate.

EQT are 4,95 metri lungime si o inaltime de 1,82 metri, habitaclul putand gazdui pana la sapte pasageri. Plansa de bord are o interfata clasica pentru un Mercedes-Benz electric, cu instrumentar de bord analogic, tableta centrala de dimensiuni rezonabile si destul de multe butoane fizice. de altfel, interfata sistemului de climatizare pare de origine Renault, ceea ce nu ar fi o intamplare. 

T-Class si versiunea electrica a acestuia, EQT, sunt dezvoltate de Mercedes-Benz in parteneriat cu Renault, fiind modele sora cu cea de-a treia generatie Kangoo, respectiv kangoo E-Tech Electric. Si platforma tehnica este cea Renault, denumita CMF-B. Versiunea de serie EQT va fi lansata in 2022.

Share