HighlightStiri

Mercedes-Benz testeaza EQV la Cercul Polar

De 26 martie 2020No Comments

Cu cateva luni inainte de lansarea pe piata, programata pentru semestrul doi al acestui an, Mercedes a supus MPV-ul electric EQV unui test de anduranta in conditii meteo extreme la Arjeplog, Suedia. La temperaturi care au coborat pana la -30 de grade C, inginerii germani au testat masina in diferite scenarii, precum conducerea pe un lac inghetat si masurarea efectelor frigului asupra manevrabilitatii, ergonomiei si confortului, monitorizarea functionarii diverselor componente de software si termomanagement ale vehiculului.

A fost testat si comportamentul la incarcare al masinii. EQV este echipat cu o functie fast-charging integrata, cu ajutorul careia se poate reincarca de la 10% la aproximativ 80% in 45 de minute. Este un avantaj important, in special in timpul deplasarii, dar acest sistem trebuie sa functioneze indiferent de temperatura. 

EQV foloseste avantajele electromobilitatii in conditii de vreme rece: soferii pot seta o ora de plecare prin intermediul aplicației “Mercedes me”, astfel incat sa preincalzeasca interiorul pana la temperatura dorita si sa topească eventual zapada sau gheata de pe geamuri. Noul model va fi disponibil in doua versiuni de ampatament, cu o masa maxima autorizata de 3,5 tone, motorul oferind 204 CP si 362 Nm. Bateria de 100 kWh asigura o autonomie de 418 km.

Share

Leave a Reply

7 + 13 =