Stiri

Mercedes-Benz va concepe masinile din noul centru de design din sud-estul Frantei

De 18 decembrie 2017No Comments

Mercedes-Benz opereaza cu centre de design din Stuttgart, orasul unde a fost fondat si unde se afla cartierul general al celebrei marci germane.

O serie de studio-uri de design au fost deschise si in alte locatii din lume, iar acum Mercedes intentioneaza sa mai deschida unul pentru Europa. Acesta va fi amplasat intr-o locatie inedita pentru piata de masini, sud-estul Frantei, Coasta de Azur. Circa 50 de designeri angajati de companie vor lucra intr-o cladire cu structura cilindrica, unde vor avea module de creatie pentru designul exterior, designul interior al masinilor dar si pentru interactiunea dintre useri si interfatele tehnologice.

Mercedes precizeaza ca noua locatie va fi responsabila de monitorizarea noilor trenduri si noileor tendinte existente intre lumea digitala analoga, scopul fiind sa integreze noile experiente ale utilizatorilor in viata automobilelor.  Noutatea centrului de design Mercedes din sudul Frantei va consta in cooperarea interdisciplinara intre ramurile designului, lucru unic in munca de design auto de pana acum.

Alegerea locatiei nu este intamplatoare, deoarece in zona se afla ceea ce se numeste Silicon Valley de Franta, un parc tehnologic si stiintific unde lucreaza circa 36 300 de angajati pentru 2 300 companii.

Share

Leave a Reply

1 × two =