HighlightStiri

Mercedes-Benz va lansa sase modele electrice in urmatorii doi ani

De 14 decembrie 2020No Comments
;;;;;;

Anul viitor Mercedes-Benz va lansa SUV-ul EQA (a carui productie a inceput deja la Rastatt, in Germania), limuzina de lux EQS (ce iese de pe portile asa numitei Factory 56 din Sindelfingen) si SUV-ul EQB in privinta caruia s-a luat recent decizia de a se fabrica in Ungaria, la uzina din Kecskemet. De acolo se va livra pe toate pietele mondiale, mai putin China, unde exista deja joint venture-ul BBAC, unde se va produce EQB pentru piata locala.

EQB este primul vehicul de serie electric care se va produce in Ungaria, alaturi de acesta iesind de pe linia fabricii din Kecskemet si versiunle plug-in hybrid ale modelelor CLA, CLA Shooting Brake si A Class. Primul model lansat in 2021 va fi EQA, pe 20 ianuarie. In a doua jumatate anului viitor va demara productia lui EQE, la Bremen, iar in acelasi timp fabrica din Tuscalosa (SUA) se va pregati pentru startul productiei lui EQE SUV si EQS SUV.

In 2022, Mercedes-Benz va avea in productie opt modele electrice EQ, in sapte locatii, de pe trei continente. Planurile Mercedes-Benz prevad ca din 2030, mai mult de jumatate din vanzari vor fi reprezentate de asa numitele vehicule xEV, adica plug-in hybrid si electrice.

Bateriile vor fi produse intr-o retea proprie de fabrici, pe trei continente: Kamenz , Sindelfingen si Unterturkheim (Germania), Jawor (Polonia), Beijing (China), Bangkok (Tailanda) si Tuscalosa (SUA).

Share