Special

Mercedes GLA si C Class au fost vedetele Roadshow Star Experience 2014

De 15 iunie 2014No Comments

Ca in fiecare an, Mercedes-Benz Romania prezinta cele mai noi modele in cadrul unui eveniment interactiv organizat impreuna cu Mercedes-Benz Driving Events din Germania, protagonistii acestei editii fiind modelele GLA si C Class.

Aeroportul Baneasa este aproape tot timpul pustiu. Cateva avioane batrane si triste stau parcate cuminti, de parca ar vrea sa ne demonstreze ca locul nu este abandonat. 

Monotonia era insa risipita sambata dimineata pe la ora opt, cand un grup galagios de ziaristi astepta in fata unei porti de acces sa depaseasca „formalitatile” de inscriere, pentru a putea lua parte la editia de anul acesta a evenimentului  Roadshow Star Experience. 

Pentru a intelege de ce eram asa de nerabdatori sa trecem de acea poarta, e suficient  sa va spun ca una dintre bretelele de acces ale aeroportului a fost transformata pentru doua zile intr-un „teren de joaca” Mercedes, iar jucariile au fost marca AMG.

Vedeta evenimentului, noul C Class, este evident un S Class „mai mic”, iar Mercedes nu ascunde acest lucru. Indiferent din ce unghi il privesc, sunt convins ca acesta este cel mai frumos C Class de pana acum, sentiment pe care l-am avut si la ultimele doua generatii dealtfel. Asemanarea cu S Class si aerul clasic/retro nu fac decat sa scoata si mai tare in evidenta un brand care oricum nu mai are nevoie de nici o prezentare.  

Dar nu am fost acolo pentru a admira masina, ci pentrua o conduce pe un traseu pus la punct de echipa de instructori care ne-a asistat pe toata durata evenimentului. Preocuparea principala a construcorului german este siguranta, drept pentru care noul C Class este echipat cu apropape toate sistemele de siguranta ce au fost lansate in premiera mondiala pe S Class si E Class. Scopul este cresterea nivelului de confort si siguranta pentru toata gama, asadar noul model vine echipat standard cu Attention Assist, Collision Prevention Assist, iar opţional poate fi adaugat Distronic Plus cu Steering Assist, Brake Assist Plus, Active Lane Keeping Assist), sisteme ce permit rularea în mod parţial autonom.

Preturile pentru noua Clasa C incep de la 27.500 euro fara TVA (34.100 euro cu TVA inclus), pentru modelul C 180. 

Experienta AMG

A doua parte a „probei practice” ne-a pus fata in fata cu o colectie impresionata de modele AMG si o bucata de asfalt unde singurele obstacole erau niste conuri din cauciuc. Hmm…

Lipsa obstacolelor care exista in mod normal pe drumurile publice ne-a dat posibilitatea sa ne bucuram de toti cei 557 CP au lui E63 AMG, sau de sunetul specific motoarelor V8 turbo produse de AMG.  

Surpriza placuta a venit din partea mezinului A 45 AMG, care reuseste sa aduca o schimbare in clasa hothatch prin atitudine, sunet si prestigiu.

{gallery}Roadshow Star Experience{/gallery}

Share

Leave a Reply

12 + five =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373