HighlightStiri

Mercedes-Maybach GLS, un SUV de lux aparte

De 25 noiembrie 2019No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ;

Lansat la Salonul Auto de la Guangzhou, China, Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC va concura cu Bentley Bentayga si Range Rover. Noul model preia cateva elemente de design de la S-Class Maybach, pentru a se distinge cat mai bine de modelul de baza MB GLS. Cel mai distinctiv element este imensul calandru cromat, insotit de spoilerul si aplicatiile lateriale si posterioare tot din crom. Jantele de 22 de inci sunt standard, iar cele de 23 de inci sunt echipament optional. De asemenea, clientii pot opta, contra-cost, pentru caroserie in doua culori, avand la dispozitie opt combinatii cromatice.

Pentru un acces usor in habitaclu, pragurile exterioare pot culisa electric in afara caroseriei. Interiorul a primit tusa specifica Maybach, cu tapiterie din piele Nappa si noi elemente de confort destinate pasagerilor din spate: scaune cu spatar inclinabil si sezut culisabil, cu functie de masaj, consola centrala cu masute rabatabile, frigider si plafon panoramic. In plus, prezenta unei versiuni imbunatatite a functiei E-Active Body gestioneaza suspensia astfel incat inclinarea in curbe sa fie minima, iar forta centrifuga sa actioneze cat mai putin asupra ocupantilor.

Motorul disponibil este un V8 de 4 litri, cu sistem integrat mild-hybrid de 48V, ce dezvolta 558 CP/6.000 rpm si 730 Nm/2.500 – 5.000 rpm. Un surplus de 22 CP si 250 Nm este disponibil temporar via EQ Boost. De asemenea, in programul Comfort, intre 800 – 3.250 rpm, cand se ruleaza in croaziera, cilindri 2,3, 5 si 8 sunt dezactivati. Transmisia este cunoscuta 9G-TRONIC, iar tractiunea integrala 4MATIC este cea folosita de versiunea normala GLS. Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC accelereaza de la 0 la 100 km/h in 4,9 secunde, viteza maxima fiind limitata la 250 km/h.

Share

Leave a Reply

3 × 5 =