HighlightStiri

Mercedes Mbux Hyperscreen, plansa de bord a viitoarelor EQ-uri

De 8 ianuarie 2021ianuarie 11th, 2021No Comments
;;;;;

Viitorul model electric de lux, Mercedes-Benz EQS, va fi primul vehicul al marcii care foloseste noua plansa de bord cu inteligenta artificiala. Denumita Mbux Hyperscreen, aceasta consta intr-un display curbat, din plastic, acoperit cu o sticla subtire antireflex, care se extinde practic pe intreaga latime a bordului, integrand chiar si gurile de aerisire laterale.

Lungimea neintrerupta a display-ului este de 1,41 metri. Sub acesta se regasesc trei ecrane separate, unul pentru instrumentarul de bord, unul destinat sistemului de infotainment si climatizare, respectiv un al treilea pentru pasagerul din dreapta, activ doar cand scaunul este ocupat. Cele doua ecrane din urma folosesc feedback haptic si tehnologie OLED.

Modul de afisare este nou si diferit fata de actualele sisteme, sub titulatura “zero layer” regasindu-se o noua filozofie. Soferul are la indemana intotdeauna principalele functii ale vehiculului, nemaifiind nevoie sa caute prin meniuri pentru a le cauta. 

Au aparut noi pictograme, noi layout-uri si nuante, predominand bleu si portocaliu. Sunt prevazute pana la sapte profile personalizabile, iar inteligenta artificiala analizeaza permanent comportamentul si deprinderile soferului, pentru a-i oferi mai apoi la indemana exact functiile pe care si le doreste in mod uzual. Spre exemplu recomanda pornirea masajului si a incalzirii scaunelor sau chiar preseteaza suspensia in functie de o groapa memorata de catre in sistemul de navigatie. 

Mercedes-Benz EQS va fi lansat in a doua jumatate a acestui an.

Share