Stiri

Mercedes nu va construi masini mai mici decat A-Klasse

De 17 septembrie 2013No Comments

Expansiunea Mercedes catre segmentele mici, cu modele prevazute cu tractiunea fata, nu va continua si cu modele mai mici decat A-Klasse, cel putin nu pe termen mediu, conform spuselor lui Dieter Zetsche, CEO Daimler.

Boss-ul celor de la Mercedes a tinut astfel sa infirme zvonurile care sugerau ca marca germana va umple golul dintre noul A-Klasse si viitorul Smart ForFour. Cum modelul Smart nu va depasi in lungime 3.500 mm iar A-Klasse masoara 4.292 mm ar fi fost loc si un alt vehicul, eventual de un Mercedes, insa brandul din Stuttgart nu doreste sa porneasca pe acest drum.

E clar ca exista o oportunitate pentru un supermini iar o astfel de masina ne-ar aduce mult volum, insa ar fi prea greu sa faci profit de pe urma ei. Pentru moment, nu vad o nevoie sa mergem in directia aia”, spune Zetsche.

Pe viitor, Daimler va opta pentru aceasta optiune, asa cum au facut Audi cu A1 si BMW prin divizia Mini. Nu se stie ce optiune va alege Daimler, care ar putea prelua fie exemplul Audi, fie cel de la BMW. In cele din urma, seful Daimler a confirmat un al cincilea model nascut din platforma MFA, dupa A-Klasse, B-Klasse, CLA si GLA, dar n-a dorit sa pronunte numele sau. Speculatiile facute pe marginea subiectului spun ca ar fi vorba despre un CLA Shooting Break. 

Share

Leave a Reply

sixteen − 14 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373