Stiri

Mercedes prezinta motorizarea noului hypercar Project One

Mercedes-Benz a dezvaluit cu ocazia Cursei de 24h de la Nurburgring specificatiile propulsorului de Formula 1 care va fi folosit pe noul hypercar AMG Project One.

Nu era un secret ca motorul cu 6 cilindri in V  are o capacitate de 1.6 litri, ca este cuplat la un supraalimentator conectat la un motor electric, un sistem gandit sa asigure ca tehnologia turbo poate livra maximum de putere oricand este necesar. Hypercarul Project One mai include 2 motoare electrice, fiecare dintre ele responsabil de o roata pe fata, si un al treilea motor cuplat la arborele cotit pentru a asigura mai multa aport puntii spate.

Motorul termic va furniza circa 730 cai putere iar combinat, trenul de rulare va genera cu usurinta peste 1 000 cai putere. Mercedes spune ca propulsorul F1 de pe Project One va ajunge la 11 000 de turatii pe minut,  mai putin decat motorul monopostului de Formula 1 , care ajunge la 14 500 rpm.

Momentul maxim al masinii de strada va fi undeva la 2 000 rpm. Inginerii Mercedes mai spun ca fiecare motor al celor 275 de exemplare Project One planuite pentru productie va trebui refacut la 50 000 km.

Share

Leave a Reply

twenty − nine =