Motorsport

Mercedes s-ar putea retrage din F1, in urma tyre-gate

De 17 iunie 2013No Comments

Toti ochii din lumea Formulei 1 se vor atinti asupra Parisului in ziua de joi, unde capii FIA vor judeca soarta team-ului Mercedes F1 . Echipa germana a intrat in colimator dupa ce Red Bull Racing a depus contestatie cu privire la testele private pe care Mercedes si Pirelli le-ar fi facut pe circuitul de la Barcelona.

Cum un sport ca Formula 1 nu poate functiona in afara regulilor, toata lumea se asteapta la penalizari semnificative pentru echipa germana, insa soarta acestui caz sta in mainile Tribunalului International. Foarte multe voci de la Mercedes vorbesc deja despre retragerea din Formula 1. Membrii staff-ului sustin ca Mercedes F1 nu a facut nimic gresit, ca nu au nimic de ascuns si spun ca nu au obtinut niciun fel de avantaj de pe urma acestor teste.  

Bernie Ecclestone, proprietarul Formulei 1, spune, pe de alta parte, ca Mercedes a gresit cand a acceptat testul. Pana in prezent nu este clar cine este raspunzatorul intern de la Mercedes, tot mai multe voci spunand ca Ross Brawn va fi sacrificat de sefii Niki Lauda si Toto Wolff, care nici macar nu vor merge la proces. Analistii din jurul Formulei 1 spun ca oricare va fi verdictului, vor pica capete, fie de la Mercedes, fie de la FIA.  

Share

Leave a Reply

one + twelve =