Stiri

Mercedes si Bosch au creat Automated Valet Parking

De 27 iulie 2017No Comments
; ; ; ;

Daimler si Bosch au colaborat la dezvoltarea unui sistem automat de parcare pentru parcarea cu mai multe etaje din cadrul Muzeului Mercedes-Benz din Stuttgart.

Cu ajutorul unei aplicatii instalate pe telefon, vizitatorii pot rezerva o masina, merg in zona de ridicare a parcarii si masina vine singura la ei. Cand termina calatoria, cei care apeleaza la acest serviciu lasa masina in zona de predare din fata parcarii si cu o simpla apasare a unui buton din aplicatie, masina isi va croi singura drum in parcare.

Totul a fost posibil datorita sistemelor de condus autonom dezvoltate de Mercedes-Benz dar si cunoasterii pe care Bosch o are in infrastructura parcarilor care folosesc senzori pentru a conecta masina si spatiul respectiv.  Tehnologia va deveni operationala in 2018, dupa ce va fi testata si omologata de autoritatile germane.

Mercedes sustine ca a ajuns la un nivel al dezvoltarii condusului autonom mai avansat decat s-ar putea crede iar solutia parcarilor automate reprezinta un proces normal pentru viitorul transporturilor.

Share

Leave a Reply

20 − 7 =